|
Post by Admin on Nov 21, 2020 21:40:15 GMT 3
KOVID fani, zombiji, sistemas vergi
|
|
|
Post by k on Nov 21, 2020 21:42:21 GMT 3
Daugavpils Covid nodaļā tagad guļ babulis, kurai par katru cenu vajadzēja nosvinēt 80 gadu jubīli. Radi, mazbērni mēģināja atrunāt, bet nē, babulis ietiepās.
Rezultāts: gandrīz visi viesi slimi ar covid, babulis pats cīnās, bet viņas labākā draudzene jau šo cīņu zaudēja.
Nu cik vēl vajag pierādījumu cilvēku stulbumam un ietiepīgajai vēlmei visu darīt kā parasti??
|
|
|
Post by k on Nov 22, 2020 2:29:00 GMT 3
Te viens gribēja, lai Latvijā ievieš kaut ko līdzīgu Spānijas "estado de alarma" ... nu, un kas tad būtu, ja ieviestu?
Mazāk sviesta!
Ja apakšā ir doma ka valsts ir atkal bez piecām minūtēm karantīnā, tad laikam nāksies paskaidrot dažus punktus.
Jā, ir komandatstunda ( 22-5) , ierindas pilsoni skar visai maz, ja kāda teritorija (parasti pilsēta, retāk ciems) ir "nolokota " ,tur nestrādā bāri un restorāni, pārējā teritorijā tie ir atvērti, viss pārējais ir vaļā un darbojas ( nepārtikas preču veikali, frizieri, manikīri u.t t.) , skolas klātienē, bērnudārzi darbojās.
|
|
|
Post by k on Nov 26, 2020 21:59:49 GMT 3
Starp citu, es vakar tusēju pa veikalu un ievēroju, ka veikals, protams, pirmkārt ir tieši tikpat pilns kā normālos laikos, otrkārt, visi cilvēki ir pietiekami laipni un draudzīgi - pat vairāk nekā kādu laiku senāk. Tad es palasīju ķērcošos, brēcošos kovidhistēriķus tviterī, kas, šķiet, savam tuvākajam, kurš nebūs uzlicis uzpurni, gatavi rīklli pārgrauzt, un man radās zināma kognitīvā disonanse. Un tad es sapratu - bet viņi taču ir mazākumā un viņi taču tup savos pagrabos. Un tāpēc arī veikalos tā atmosfēra šobrīd ir tik laba =) Manis dēļ tas tā arī varētu palikt. Gribētu tagad B bārā gājējiem uzbļaut: ,,Tu - huļi Tu gāji uz B bāru??? Tagad ome no Mazsalacas Tevis veicinātā Covid uzliesmojuma dēļ netiek uz slimnīcu ar savu sirds aritmiju! ,, Sēdi savā imaginārajā fūrē un nepļurksti. Mēs patusēsim =) a uzbļaut ienākumus zaudējušajiem B-bāra darbiniekiem pie reizes arī gribas? Huļi tu te pabalstus kļančī, vot tevis dēļ pietrūkst naudas medicīnai un Tagad ome no Mazsalacas Tevis veicinātā Covid uzliesmojuma dēļ netiek uz slimnīcu ar savu sirds aritmiju Prieks korona fanāta - Klau, Tu esi jucis? viens no iemesliem, kāpēc būtu jānoslepeno kovidu saķērušo dati. Lai kāds ar fūri nebrauc huļi skaidroties Es esmu nikna kā elle... sakiet ko gribiet, bet nu tā bērnu izglītības čakarēšana ir vissliktākais kas var notikt. Mūsu skola var 3 kv.m.nodrošināt tikai 1.-4.klasēm. Skolu nevainoju, bet tas lēmums ir stulbs pēc būtības.
Nu ko tie bērni nodarījuši? Šobrīd izveicu sarunas ar tuvējām lauku skolām. Ir dažas, kas var uzņemt. Bet virs galvas karājas zobens, ka kuru katru brīdi var visus noizolēt. Šovakar Panorāmā arī viena kundze dramatiskā balsī aizelsusies klārēja, kā nu viņi esot bijuši spiesti (!) pārprofilēt gultasvietas. Varētu bezmaz padomāt, ka citus gadus ziemas vīrusu infekciju laikā tā nenotiek. Kad īstenībā šai laikā notiek bezmaz vienmēr un visur visā pasaulē
Tas, ka šogad kovidhistērijas dēļ slimnīcām vajadzīgi skafandri un tamlīdzīgi, ir kovidhistērijas radīta, izraisīta problēma - citos gados tā nav bijis, un, objektīvi, ārpus histērijas paskatoties, arī šis gads vīrusu sezonas laikā ne ar ko būtisku neatšķiras.
Bet nu labi, tā bija drusciņa veselā saprāta balss, tagad varam atkal atgriezties pie kovidhistērijas =)
|
|
|
Post by k on Nov 26, 2020 22:00:33 GMT 3
Kaktiņš, manuprāt, tā ļoti sakarīgi pretnostatīja aptaujas rezultātā iezīmējušos viedokļu polarizāciju valsts un privātajā sektorā par to, vai ierobežojumi ir pietiekami stingri vai pārāk stingri. Ka vieni (valsts algotie darbinieki) pa lielam var sēdēt savās lauku mājās un principā baudīt drusku savādāku atvaļinājumu, kas skaitās attālinātā strādāšana, tāpēc tie ir tie, kas brēc, ka vajag vēl vairāk, vēl trakāk. Kamēr privātajiem ir jāpelna maizīte reālā darbā, tāpēc arī skats uz ierobežojumiem ir reālistiskāks. Nu, tādā vienkāršrunā, bet, manuprāt, varbūt kādam liks aizdomāties un jauki, ka Panorāma vispār saņēmās tik tālu, lai šādu interpretāciju/viedokli parādītu. (Es gan nebiju skatījos baigi sen tagad.) Ja ka tad,katru gadu RAKUS plāno slēgt dienas stacionāru lai plaušu slimību nodaļai pietiktu resursu un slēdz Valmieras un citas slimnīcas kovid pacientu uzņemšanas jo netiek gala vai nav mediķu.
Pie tam baigi jau nu dīvaini ka citus gadus mediķi vēsi strādāja ar gripas pacientiem bet ar kovid pacientiem strādāt iet negrib jo baidās. Mediķi un baidās! Jocīgi cilvēciņi,viniem jau nu butu jāzin ka parasta prakse un ne trakāks ka gripa! Kur tu redzi tos mediķus, kas "baidās"? Manās aprindās kaut kā mediķu vairākums smejas, ka kovids ir pārspīlēts. Nez kāpēc tā - moš viņiem pārāk maz informācijas, pārāk maz spriestspējas? Kāda ranga ārsti tad ir Tavās mediķu aprindās? Manās - intensīvās terapijas ārsti un viņi, teiksim tā - to visu uztver ļoti nopietni Nu bet tas taču ir ābeces paņēmiens - marginalizēt kritiķus un oponentus, pasniegt kā plānprātiņus.
|
|